Att tänka på vid köp av hästtäcke

Hästtäcken är ett oumbärligt verktyg för att hålla din häst varm och torr i stallet och i hagen, speciellt under de kalla vintermånaderna. Det finns många olika typer av hästtäcken på marknaden, allt från enkla bomullstäcken till mer avancerade täcken med tekniska material och innovativa funktioner.

Lippo är en populär tillverkare av hästtäcken som erbjuder en mängd olika alternativ. Deras utbud inkluderar allt från lätta sommartäcken till tjocka vintertäcken med fleecefoder och integrerad huva. Lippos täcken är gjorda av högkvalitativa material och har en bra passform som gör att de sitter på plats och ger maximal täckning.

Ett annat populärt varumärke när det kommer till hästtäcken är Bucas. Deras täcken är kända för sin höga kvalitet och tekniska material, såsom deras innovativa "Stay-Dry" foder som håller hästen torr och bekväm under långa perioder i regn. Bucas erbjuder även olika täcken för olika väderförhållanden, inklusive täcken med luftventilation för varma dagar och täcken med extra tjockt foder för de kallaste vinterdagarna.

När du väljer hästtäcke är det viktigt att tänka på din hästs specifika behov och väderförhållandena i din region. En lätt sommartäcke kan vara allt som behövs för att hålla din häst torr och skyddad från solen, medan en tjock vintertäcke med fleecefoder kan vara nödvändigt för att hålla din häst varm och bekväm under de kallaste månaderna. Oavsett vilken typ av täcke du väljer, är det viktigt att se till att det sitter på plats ordentligt och ger maximal täckning för att hålla din häst skyddad mot alla typer av väderförhållanden.

Vintertäcken bör de allra flesta hästar ha då vintern är en kall och hård tid för hästar, speciellt om de ska vara ute i hagen under många timmar. Därför är det viktigt att sätta på dem ett vintertäcke för att hålla dem varma och skyddade mot väder och vind. Vintertäcken finns i olika storlekar, tjocklek och modeller, så att du kan hitta ett som passar just din häst perfekt.

Ett vintertäcke kan vara tillverkat av olika material, som exempelvis fleece, syntetiskt material eller bomull. Fleece är ett mjukt och skönt material som håller hästen varm, samtidigt som det andas och släpper igenom fukt. Syntetiskt material är oftast lätt och skönt att bära, men kan också hålla hästen varm och torr. Bomull är ett naturligt material som andas bra, men det kan inte hålla hästen så varm som fleece eller syntetiskt material.

När du väljer vintertäcke till din häst är det viktigt att tänka på storleken. Ett för stort täcke kan lätt glida av hästen, medan ett för litet täcke kan vara obekvämt och få hästen att känna sig instängd. Se därför till att mäta din hästs längd och bredd innan du köper ett täcke, så att du kan hitta en modell som passar perfekt.

Ett annat viktigt moment att tänka på när du väljer vintertäcke är ventilationen. En bra vintertäcke ska släppa igenom fukt och luft, så att hästen kan andas och hålla sig torr under täcket. Se därför till att välja ett täcke med bra andningsförmåga, så att hästen inte blir för varm och svettig under täcket.

Vintertäcken finns också i olika färger och mönster, så att du kan välja ett som passar just din hästs personlighet och stil.

Regntäcken är ett viktigt tillbehör för hästar som behöver skydda sig från väder och vind. Du som hästägare kommer långt med ett riktigt bra regntäcke, eftersom det går att kombinera i olika tjocklek på regntäcket men också olika tjocklek på stalltäcke att ha under för kyligare dagar. Det finns många olika sorter att välja mellan, både när det gäller material, storlek och passform. Det kan vara svårt att veta vilket regntäcke som passar bäst för just din häst, men det finns några viktiga saker att tänka på.

Först och främst bör du välja ett regntäcke som är tillräckligt stort för att täcka hela din hästs kropp. Ett täcke som är för litet kommer inte att skydda din häst ordentligt, och kan dessutom bli obekvämt för hästen att bära.

Materialet är också viktigt att tänka på när du väljer regntäcke. Det finns regntäcken gjorda av olika typer av tyger, såsom nylon, polyester och gummi. Nylon- och polyestertäcken är lättare och mer luftiga, vilket kan vara bra under mildare väderförhållanden.

Passformen är också viktigt att tänka på när du väljer regntäcke. Det finns täcken med både justerbara spännen och mag-gjordar, vilket ger en bättre passform och förhindrar att täcket glider av. Det finns också täcken med elastiska sidor, som ger en mer avslappnad passform och låter hästen röra sig mer frihet. Fundera även på om din häst behöver ett regntäcke med kombinerad hals. Regntäcken med hals skyddar även halsen och från att regn rinner ner från halsen under regntäcket. Halstäcket skyddar även hästen och manen från smuts och lera.

Det finns också många olika tillbehör att välja mellan när det gäller regntäcken för hästar. Du kan till exempel välja täcken med reflexer, vilket kan vara bra under mörka vinterdagar.

Stalltäcken är ett viktigt tillbehör för hästar, speciellt under vintermånaderna när kylan kan bli extrem. Dessa täcken skyddar hästen från väder och vind samt håller dem varma och bekväma när de är inne i stallet. Det finns många olika sorter av stalltäcken att välja mellan, allt från lätta sommartäcken till tjocka vintertäcken.

Stalltäcken är ett måste under större delen av året. När du ska välja stalltäcken för din häst är det viktigt att du tänker på vikt, passform och material. Tänk på att hästen ska kunna röra sig obehindrat och att täcket inte ska vara för tungt eller för löst. Det är också viktigt att välja täcken av bra kvalitet, så att de håller länge och kan tåla att tvättas ofta.

Ett bra stalltäcke bör också vara tillverkat av andningsbart material, så att hästen kan hålla sig sval och bekväm under täcket. Stalltäcken finns i olika tjocklek, från 0g och upp emot 500g. Även stalltäcken finns med kombinerad hals i olika tjocklek. Dessa passar hästar som är kort klippta under vintern.

Så, om du vill hålla din häst varm och bekväm under vintern, är stalltäcken ett måste. Välj ett täcke av bra kvalitet och som passar din häst, så kan du vara säker på att du ger dem det bästa skyddet mot kyla och väder.

Ridtäcken för häst är en viktig del av utrustningen för både ryttare och häst. Det finns många olika sorter av ridtäcken att välja mellan, beroende på vad man ska använda täcket till och vilka egenskaper man önskar. Välj exempelvis ett täcke med hög andningsförmåga och bra vattenavvisande egenskaper om du ska rida ute i regn och blött väder. Ett täcke med extra tjockt foder kan vara bra att ha under kallare temperaturer medan ett skal-täcke som endast skyddar hästen och utrustningen mot regn passar bättre på sommaren.

Det är också viktigt att välja rätt storlek på ridtäcket för att säkerställa att det sitter bekvämt på hästen. Om täcket är för litet kan det bli obekvämt för hästen och orsaka hudirritationer, medan ett för stort täcke kan glida omkring och försämra rittrörelsen.

Det finns också olika typer av spännen och stängningar att välja mellan. Välj exempelvis en täckesstängning med kardborre som är enkel att använda och ger ett säkert grepp, samt med svansrem som håller täcket på plats under ritten.

Vanligaste varianterna av ridtäcken är de ridtäcken som träs under sadelkåpan och spännes framför sadeln samt ländtäcke. Ländtäcken fästes i remmarna under sadelkåpan. Andra varianter är ridfiltar som ligger löst på hästen, placeras ofta under ryttaren i sadeln under framskrittning.

Satsa på kvalitet och välj ett täcke av hög kvalitet, så att du kan vara säker på att du får mest möjliga nytta av det under lång tid.

 

Insektstäcken för hästar är en viktig del av hästens sommarutrustning. De skyddar hästens hud från stekande sol, myggor, flugor och andra irriterande insekter. Ett bra insektstäck är gjort av ett luftigt, andasbart material som håller hästen sval och bekväm samtidigt som det skyddar mot insekter. Det finns många olika typer av insektstäcken att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilket som passar bäst för just din häst.

Ett av de mest populära valen är insektstäcken med hals. Dessa skyddar inte bara hästens kropp, utan också halsen och huvudet. De är perfekta för hästar som är känsliga för insekter i ögonen eller munnen. Insektstäcken med hals finns i olika storlekar så att du kan hitta ett som passar just din häst.

Det finns också insektstäcken utan hals, som bara skyddar hästens kropp. Dessa är lätta att ta av och på, och kan vara bra om du vill att hästen ska ha skydd under kortare stunder. Insektstäcken utan hals finns i olika färger och mönster, så du kan välja ett som passar just din häst.

När du ska välja insektstäck till din häst är det viktigt att tänka på hur bra det skyddar mot insekter, hur andasbart det är och hur det passar på hästen. Du bör också tänka på hur lätt det är att ta av och på, samt om det är lätt att tvätta och sköta. Genom att välja ett bra insektstäcke kan du hålla din häst bekväm och skyddad under sommarens varma dagar.


Fiebing Hovolja - Equestrian Club Sweden - Fiebing
Fiebing Hovolja
349 kr
Elitbrodd 3/8 50-pack
750 kr
Slutsåld, längre leveranstid
Renstapp
59 kr
Ekol Hov-tjära - Equestrian Club Sweden - Ekol
Ekol Hovtjära
155 kr
Pensel med Kopp - Equestrian Club Sweden - Hansbo Sport
Pensel med Kopp
29 kr