Välj rätt ridbyxor för dig och din ridning

Ridbyxor är ett viktigt plagg för ryttare, och det finns många olika varumärken att välja mellan. Ariat, Cavallo och Horselife är tre populära val som alla har sina fördelar och unika egenskaper.

Ariat är känt för sin höga kvalitet och bekväma passform. Deras ridbyxor är gjorda av slitstarkt material som klarar av tuffa förhållanden på banan eller i skogen. Många av Ariats modeller har även Stretch-Tec teknologi som ger en optimal rörelsefrihet och komfort.

Cavallo är ett annat märke som är välkänt för sina hållbara ridbyxor. Deras modeller är gjorda av stretchigt material som ger en perfekt passform och frihet att röra sig. Cavallo har även många olika färger och stilar att välja mellan, så det finns något för alla smaker.

Horselife är ett tyskt märke som är känt för sin höga kvalitet och slitstarka material. Deras ridbyxor är gjorda av stretchigt material som ger en bekväm passform och rörelsefrihet. Horselifes ridbyxor är ett mycket bra och prisvärt alternativ.

Alla tre varumärkena erbjuder bra kvalitet och komfort, men det är upp till den enskilda ryttaren att avgöra vilka ridbyxor som passar bäst för just dem. Oavsett vilket varumärke du väljer, så är det viktigt att du köper en storlek som passar dig och provar byxorna före användning för att säkerställa att de sitter bra och ger den rörelsefrihet du behöver.

Det finns många olika typer av ridbyxor att välja mellan, allt från korta och smidiga till långa och tjocka. Det finns ridbyxor med hög eller låg midja. De olika alternativen passar för olika årstider, terränger och discipliner, så det är viktigt att välja rätt ridbyxa för just din ridning.

En av de mest populära typerna av ridbyxor är de korta, smidiga byxorna som passar perfekt för sommarridning. Dessa byxor har oftast en stretchig, bekväm passform och är gjorda av material som andas och håller dig sval under varma dagar. De finns även i en mängd olika färger och mönster, så du kan hitta ett par som passar just din stil.

För vinterridning är långa, tjocka ridbyxor ett bra val. Dessa byxor är gjorda av material som håller dig varm och torr, och har ofta en fodrad innersula för extra värme. De finns även med detaljer som dragkedjor vid ankeln, så du enkelt kan dra på och av dem över ridstövlarna. Under vintern kan det vara värt att investera i ett par långa ridchaps som ett skyddande och värmande lager ovanför ridbyxorna.

För ridsportdiscipliner som dressyr och hoppning är det viktigt att välja ridbyxor med en slank, formell passform. Dessa byxor har oftast en smalare benform och högre midja, och är gjorda av material som ger en professionell look. Det finns även ridbyxor speciellt designade för tävling, dessa ridbyxor är ofta vita och inte sällan designade med detaljer som guldknappar glitter etc.

Oavsett vilken typ av ridbyxa du väljer, är det viktigt att den sitter bra och är bekväm att rida i. Välj ett par med bra kvalitet och material som tål slitage, så du kan ha dem länge. Ridbyxor är en viktig del av din ridsportutrustning, så det är värt att lägga lite extra pengar på ett par som verkligen passar just dina behov.

 

Siliconskodda ridbyxor är en typ av ridsportkläder som är tillverkade med en speciell formulering av silicon som ger dem en skön och bekväm passform. Dessa byxor är utformade för att sitta tajt mot huden och följa kroppens rörelser, vilket gör dem idealiska för att användas under ridning. De är också väldigt stretchiga och har bra rörelsefrihet, vilket är viktigt för att inte begränsa ryttarens rörelseförmåga.

Siliconskodda hel-skodda ridbyxor är också väldigt slitstarka och kan hålla i många år, vilket gör dem till ett bra val för den som vill investera i kvalitativa ridsportkläder. De är också väldigt lätta att underhålla och kan enkelt tvättas i maskin, vilket gör dem bekväma att använda.

Knä-skodda ridbyxor är en annan typ av ridsportkläder som är utformade för att ge ryttaren extra stöd och stabilitet under ridningen. De har endast en extra förstärkning vid strax ovanför knäet, vilket ger ryttaren ”lättare” från sadeln men extra stöd vid knäet.

Både siliconskodda hel-skodda och knä-skodda ridbyxor är viktiga för ryttarens bekvämlighet och säkerhet under ridningen. De hjälper till att ge ryttaren en bra passform och stöd, samtidigt som de är väldigt slitstarka och lätta att underhålla. För den som är intresserad av att investera i kvalitativa ridsportkläder är dessa byxor ett bra val.

 

Ridtights är en variant av ridbyxor framtagna för ökad komfort hos den moderna ryttaren. De ger stöd och komfort under ridningen, samtidigt som de håller benen varma och skyddade.

Det finns många olika typer av ridtights att välja mellan, beroende på dina behov och preferenser. Även ridtights finns att köpa både som helskodda och knäskodda. Välj tights med hög midja om du vill ha extra stöd och komfort, eller tights med låg midja om du vill ha en mer avslappnad look. Det finns även ridtights med mobilficka, fickor, som är perfekta för att förvara småsaker under ridningen.

Ridtights finns i många olika material, inklusive lycra, elastan och bomull. Lycra ger en tajt passform och är bra för att ge stöd, medan elastan ger lite mer stretch. Bomull är ett mer avslappnat val, som är perfekt för vardagsridning.

Det finns även ridtights med olika teknologier, såsom vattentätt material och UV-skydd. Dessa tights är perfekta för ridning under ogynnsamma väderförhållanden eller för att skydda din hud mot skadlig UV-strålning. Det finns även fodrade ridtights som håller dig bekväm och varm under vinterridningen.

Välj ridtights med en bra passform för att få maximal komfort och stöd under ridningen. Se till att tightsen inte är för trånga eller för lösa, utan att de sitter bekvämt på kroppen.


Fiebing Hovolja - Equestrian Club Sweden - Fiebing
Fiebing Hovolja
349 kr
Elitbrodd 3/8 50-pack
750 kr
Slutsåld, längre leveranstid
Renstapp
59 kr
Ekol Hov-tjära - Equestrian Club Sweden - Ekol
Ekol Hovtjära
155 kr
Pensel med Kopp - Equestrian Club Sweden - Hansbo Sport
Pensel med Kopp
29 kr